Incendiu la o hală de depozitare a materialelor textile

Duminică, 07 Iunie 2015Bistrița-Năsăud

Incendiu la o hala de depozitare a materialelor textile | imaginea 1 Marți, 26 mai a.c., la ora 22.50, pompierii militari bistrițeni au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu la o hala de depozitare a materialelor textile, situată în municipiul Bistrița, str. Narciselor.

Imediat, la locul solicitării, au fost alocate progresiv șapte echipaje de intervenție ale pompierilor militari, sprijiniți de pompierii voluntari din cadrul SVSU Bistrița, cu autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala salvare și intervenție de la înălțimi și un echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, în momentul izbucnirii incendiului, nicio persoană nu se afla în interiorul halei.

Incendiu la o hala de depozitare a materialelor textile | imaginea 2 Intervenția a fost îngreunată de o cantitate mare de fum dens și toxic, rezultat în urma arderii materialelor textile din interiorul halei, pompierii militari reușind să se apropie de focarele incendiului doar cu ajutorul aparatelor de respirat cu aer comprimat. Suprafața totală afectată de incendiu se întinde pe aprox. 1000 mp, iar prin izolarea focarelor s-a reușit salvarea celeilalte jumătăți a halei unde se aflau materiale textile finite.

Flăcările au fost stinse în cca. o ora, însă echipaje ale pompierilor au rămas în supraveghere până spre dimineață pentru a lichida focarele care se reaprindeau periodic. În urma cercetărilor efectuate după finalizarea intervenției, cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind: jar sau scânteie de la un uscător care s-a defectat pe timpul exploatării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.