Gospodărie cuprinsă de flăcări

Duminică, 09 August 2015Vaslui

Gospodarie cuprinsa de flacari | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 4 august a.c., în jurul orelor 15.05, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, de pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Huşi.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Secţia de Pompieri Huşi, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, cu cinci subofiţeri. Deşi pompierii au ajuns la locul intervenţiei foarte repede, circa trei minute de la anunţarea incediului, în momentul sosirii acestora, incendiul se manifesta deja cu flacără deschisă în interiorul a trei camere, precum şi la o porţiune din acoperişul casei.

Dezvoltarea foarte radidă a fost posibilă din cauza observării şi anunţării cu întârziere a incendiului întreţinut şi de cantităţilor mari de materiale combustibile din interior. Flăcările au distrus toate bunurile din cele trei camere: elementele de mobilier, tămplărie, diverse textile şi circa 50 metri de acoperiş pe astereală din lemn şi învelitoare din ţiglă şi azbociment. Pompierii au reuşit, după o luptă cu flăcările de circa o oră, să salveze o cameră din casă.

Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost, cel mai probabil, lăsarea nesupravegheată, de către copilul proprietarului, a aparatului de gătit , coroborat cu faptul că în imediata apropiere a acestuia se aflau materiale textile uşor combustibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.