Incendiu locuinţă socială in Bârlad

Duminică, 16 August 2015Vaslui

Incendiu locuinta sociala in Barlad | imaginea 1 În cursul zilei de duminică, 09 august a.c., în jurul orei 22.12, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă socială amplasată în Blocul II, de pe strada cpt. Grigore Ignat din municipiul Bârlad.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Bârlad, cu două autospeciale de stingere şi o multifuncţională pentru asigurarea rezervei de apă.

În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unui apartament cu două camere situat la etaj, fiind deja propagat şi către acoperişul clădirii. Pentru stingerea incendiului s-a acţionat direct de pe acoperişul blocului, prin fereastra de acces în locuinţa afectată.

Incendiu locuinta sociala in Barlad | imaginea 2 Flăcările au distrus bunurile din interiorul apartamentului un televizor, un dulap, o masă, patru paturi, elementele de tâmplărie de la uşi şi ferestre, precum şi circa cinzeci metri pătraţi din acoperis, pompirii militari reuşind să limiteze extinderea incendiului către celelalte apartamente.

În momentul producerii incendiului, în apartamentul afectat se aflau cei şapte copii ai familiei, care s-au autoevacuat în siguranţă. La faţa locului a fost prezentă şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă , cu medic, nefiind însă necesară intervenţia personalului medical pentru asistarea medicală a vreunei persoane din bloc.

Cel mai probabil, împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spaţii închise, respectiv lăsarea unei lumânări nesupravegheate şi amplasată necorespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.