Tragedie pe DN 3: Trei morți și un rănit în urma coliziunii dintre un autoturism și un autotren

Marți, 22 Septembrie 2015Călărași

Tragedie pe DN 3  Trei morti si un ranit in urma coliziunii dintre un autoturism si un autotren | imaginea 1 Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar o a patra a ajuns la spital, în urma unui grav accident rutier produs prin coliziunea unui autoturism cu un autotren

Un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autovehicul şi pentru acordarea primului ajutor persoanei care a rămas în viaţă în urma impactului violent dintre cele două vehicule.

Vineri, 18 septembrie a.c., ora 00.13, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN 3, pe raza localităţii Lehliu Gară, pentru acordarea primului ajutor şi pentru extragerea a două persoane rămase încarcerate în urma unui grav accident rutier produs în urma coliziunii dintre un autoturism înmatriculat în Bulgaria şi un autotren înmatriculat în judeţul Dâmboviţa.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei se putea constata o imagine de coşmar, un autoturism contorsionat în interiorul căruia se aflau două persoane de sex masculin decedate (încarcerate), o a treia persoană de sex masculin, în afara părţii carosabile, de asemenea fără semne vitale, şi o a patra persoană, singura rămasă în viaţă în urma impactului nimicitor dintre cele două vehicule, care era conştientă şi prezenta traumatism cranio-facial, contuzii şi excoriaţii la nivelul membrelor, acuzând totodată dureri acute la nivelul abdomenului şi toracelui.

Tragedie pe DN 3  Trei morti si un ranit in urma coliziunii dintre un autoturism si un autotren | imaginea 2 Acesta a fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri medicale şi l-au transportat de urgenţă la Spitalul din oraşul Lehliu Gară.

Ceilalţi trei bărbaţi aflaţi în autoturism, cei doi încarceraţi şi cel de-al treilea identificat în afara părţii carosabile, poli-traumatizaţi, care prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, au fost declaraţi decedaţi de către personalul medical încadrat pe ambulanţa S.A.J.

Echipajul de descarcerare a rămas la locul intervenţiei până la venirea reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală, care au preluat victimele decedate.

După preluarea victimelor, pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au intervenit timp de aproximativ 40 de minute pentru curăţarea carosabilului şi eliberarea acestuia de resturile autovehiculelor avariate.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs teribilul accident, în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar o a patra a ajuns la spital cu mai multe traumatisme.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.