27 de morți și 162 de răniți în urma unui incendiu izbucnit la un club din Capitală

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015București

27 de morti si 162 de raniti in urma unui incendiu izbucnit la un club din Capitala | imaginea 1 În seara zilei de vineri, 30 octombrie a.c., ora 22.32, un apel primit pe numărul unic 112 anunța izbucnirea unui incendiu la un club de noapte din strada tăbăcarilor din București.

Potrivit declarațiilor Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, la ora 22.33 au fost alertate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu scară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și un echipaj de prim ajutor, salvatori din cadrul Grupului Special de Salvatori cu o autospecială de stingere și o autospecială grea de descarcerare, precum și un echipaj cu medic de terapie intensivă mobilă. La ora 22.43, toate aceste echipaje sosesc la fața locului și se solicită srpijin și la fața locului sosesc alte trei echipaje de prim ajutor și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă - în urma informațiilor primite de la fața locului este trimis și spitalul mobil.

De la ora 22.50 s-a început activitatea de triaj și a început transportul victimelor către Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul de Arși, Spitalul Grigore Alexandrescu, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Elias, Spitalul Coltea, Spitalul Budimex, Spitalul Militar, Spitalul Agripa Ionescu.

În total, s-au alertat și trimis, gradual, la locul evenimentului următoarele forțe:

  • IGSU/ISU BIF: 14 autosepciale de stingere, o autoscară de intervenție, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială de descarcerare grea, 3 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 spitale mobile, 32 de ambulanțe SMURD (29 echipaj de prim ajutor calificat, 2 echipaje de terapie mobilă, 1 mașină a medicului de urgență), punctul de comandă mobil și 20 de autospeciale de primî intervenție și comandă. În totale, peste 200 de ofițeri și subofițeri.
  • Serviciul de Ambulanță București Ilfov - 28 de ambulanțe și 84 de cadre medicale
  • Poliția București - 70 de echipaje, dintre care 50 la locul evenimentului și 20 pe traseele de deplasare
  • Jandarmeria București: 11 echipaje de intervenție cu 45 de jandarmi
  • Poliția Locală: 2 echipaje cu 7 agenți

27 de morti si 162 de raniti in urma unui incendiu izbucnit la un club din Capitala | imaginea 2 După finalizarea intervenției, zona este securizată de forțele Ministerului Afacerilor Interne pentru a putea permite procurorilor și echipelor de criminaliști să efectueze cercetarea la fața locului.

162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu.

Din păcate, în urma incendiului 27 de persoane au decedat.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Bilanț CNSSU

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a convocat în dimineața zilei de duminică, 31 octombrie a.c., la sediul Guvernului României, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), în urma incendiului puternic care a avut loc în seara zilei de 30 octombrie a.c.

27 de morti si 162 de raniti in urma unui incendiu izbucnit la un club din Capitala | imaginea 3 În deschiderea şedinţei, vicepremierul Gabriel Oprea a transmis un mesaj de solidaritate cu familiile îndoliate, exprimându-şi speranţa că viaţa persoanelor rănite, care acum se află internate în spitale, va fi salvată.

În cadrul ședinței au fost prezentate informări din partea tuturor instituţiilor abilitate în gestionarea situaţiei şi a fost analizat modul în care au decurs operaţiunile pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Sănătăţii au intervenit pentru pentru salvarea de vieţi omeneşti şi stingerea incendiului. În această misiune au acţionat peste 500 de forţe - pompieri, jandarmi, poliţişti şi echipaje medicale.

Echipajele de intervenţie au acţionat cu 75 de autospeciale ale ISU Bucureşti – Ilfov, dintre care 11 cu apă și spumă, 3 de descarcerare, 3 pentru transport victime multiple, 2 spitale mobile, 2 autoscări, precum și 57 de autospeciale SMURD și ambulanțe. Acestora li s-au adăugat maşinile poliţiei şi jandarmeriei care au asigurat fluidizarea traficului pentru deplasarea ambulanţelor.

Vicepremierul Gabriel Oprea a mulţumit pompierilor, medicilor şi paramedicilor, poliţiştilor şi jandarmilor care s-au mobilizat pentru intervenţia de salvare şi a apreciat solidaritatea manifestată de foarte mulţi cetăţeni care şi-au exprimat intenţia de a ajuta persoanele rănite.

CNSSU va propune în cadrul Şedinţei de Guvern care va avea loc astăzi, la ora 12.30, adoptarea unei hotărâri prin care vor fi declarate trei zile de doliu național, începând de astăzi, 31 octombrie a.c.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.