Intervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Chirnogi

Duminică, 18 Octombrie 2015Olt

Interventie la incendiu de locuinta in localitatea Chirnogi | imaginea 1 Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit timp de două ore pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la alte locuinţe şi bunuri materiale

Marți, 6 octombrie a.c., ora 20.17, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui Vasilică C..

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului casei, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, cât şi în interiorul locuinţei. existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Interventie la incendiu de locuinta in localitatea Chirnogi | imaginea 2 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric suprasolicitat.

Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 50 de minute.

În urma incendiului au ars: acoperişul casei, aproximativ 150 de metri pătraţi astereală, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile şi materiale plastice, mai multe uşi şi tocurile din lemn ale ferestrelor, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 30.000 lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit eficient şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 140.000 de lei

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.