50 de bovine și 7 porcine au murit într-un incendiu

Duminică, 15 Noiembrie 2015Suceava

50 de bovine si 7 porcine au murit intr un incendiu | imaginea 1 Vineri, 13 noiembrie a.c., ora 6:00 militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Salcea, Dumbrăveni şi Siminicea au intervenit cu opt autospeciale şi două buldoexcavatoare pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Salcea.

La faţa locului s-a deplasat Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, cu inspectorul şef - generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda intervenţiei.

La sosirea echipajelor, ardea clădirea unui adăpost de animale, construită din cărămidă şi beton, cu acoperiş din lemn, izolat cu vată minerală şi cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la alte construcţii aflate în imediata apropiere, cu diferite destinaţii (atelier de tâmplărie, hală de producţie, depozit materiale de construcţii, atelier reparaţii auto, depozit de cereale etc.).

Incendiul a fost lichidat la ora 9:30 şi a ars întreaga clădire a fermei de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 750 de metri pătraţi. S-a degradat acoperişul unui depozit de furaje pe 150 de metri pătraţi.

50 de bovine si 7 porcine au murit intr un incendiu | imaginea 2 În incendiu au pierit 50 de bovine şi 7 porcine.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum (al unei sobe fără acumulare de căldură, folosită pentru încălzirea animalelor) neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar forţele de intervenţie au salvat alte 50 de bovine şi clădirile societăţilor comerciale învecinate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.