Camion în flăcări după ce i-a explodat o anvelopă

Duminică, 15 Noiembrie 2015Călărași

Camion in flacari dupa ce i a explodat o anvelopa | imaginea 1 Miercuri, 11 noiembrie a.c., ora 11.58, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe A2, sens de mers Constanţa - Bucureşti), la km 68 + 500, pe raza localităţii Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o remorcă dintr-un ansamblu rutier (înmatriculat în Serbia), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la nivelul remorcii,.existând pericol de extindere a arderii la autocamionul tractor şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Ansamblul rutier transporta 71 de role de hârtie în cantitate de 21.502 kg. În remorca unde s-a produs incendiul erau transportate 40 de role de hârtie în cantitate de aproximativ 12.000 de kg.

Conducătorul ansamblului rutier a decuplat remorca în flăcări şi a îndepărtat autocamionul tractor la o distanţă de aproximativ 100 de metri de locul incendiului, pentru a evita propagarea arderii la acesta.

Camion in flacari dupa ce i a explodat o anvelopa | imaginea 2 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs în urma exploziei unei anvelope a remorcii, ceea ce a dus la apariţia frecării, care a generat arderea şi a cuprins materialele combustibile.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore. Concomitent cu operaţiunea de stingere a incendiului, s-a acţionat şi pentru descărcarea rolelor de hârtie din remorcă, acestea fiind depuse în rigola autostrăzii.

După stingerea incendiului, remorca avariată a fost tractată de către autocamion la spaţiul de servicii de la km 64 (Lehliu Gară).

În urma incendiului au ars remorca şi mai multe role de hârtie care se aflau în acesta, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 85.000 de lei.

Echipajele de stingere au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.