După ore de chin, pompierii au salvat un cal căzut într-o groapă de peste 2 metri adâncime

Luni, 11 Ianuarie 2016Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Dupa ore de chin  pompierii au salvat un cal cazut intr o groapa de peste 2 metri adancime | imaginea 1 Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Tinca au avut luni, 11 ianuarie a.c., la amiază, o misiune extrem de grea. Un cal lăsat liber și nesupravegheat a căzut într-o groapă adâncă de peste 2 metri. Precipitațiile din ultima perioadă au determinat acumularea de apă în groapa respectivă până la un nivel de 1,5 m.

Groapa în cauză era de fapt anexa unui cântar CFR din incinta unui complex agro-industrial dezafectat. Năstrușnicul animal reușise performanța să se ”strecoare” printr-o gaură de nici mai mult nici mai puțin 70/70 cm.

La fața locului s-au deplasat de urgență comandantul Detașamentului de Pompieri Salonta - Mr. Dorel Mătiuț și Lt. Călin Vancea, ofițer III al Gărzii de Pompieri Tinca împreună cu 5 subofițeri, o autospecială și o motopompă.

Pompierii s-au chinuit aproape 4 ore să salveze calul. Inițial s-a recurs la evacuarea apei pentru ca animalul să nu răcească. Ulterior, s-a solicitat în sprijin un tractor cu dispozitiv de ridicare.

A fost nevoie să se taie cu un flex din panourile metalice aflate între șinele de cale ferată pentru a lărgi gura gropii și a putea scoate animalul.

Una peste alta, la lăsarea serii, zburdalnicul căluț a fost predat viu și nevătămat proprietarului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.