Incendiu la acoperişul unui bloc de locuinţe

Duminică, 31 Ianuarie 2016Bihor

Incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte | imaginea 1 În cursul zilei de vineri, 29 ianuarie a.c., în jurul orei 12.15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin intermediul numărului unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la un bloc de locuinţe din localitatea Sânmartin.

La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate patru echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Pompieri 1 Mai şi Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime şi două echipaje ale SMURD.

În urma efectuării recunoaşterii, forţele de intervenţie au constatat că flăcările se manifestau la acoperişul blocului, ameninţând să se extindă la apartamente.

Incendiu la acoperisul unui bloc de locuinte | imaginea 2 Pompierii militari au acţionat atât din interiorul clădirii, cât şi din exterior, reuşind în scurt timp să localizeze şi să lichideze incendiul, împiedicând propagarea acestuia la apartamente şi salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un burlan de evacuare a fumului amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Ca urmare a producerii incendiului au ars grinzi din lemn din structura acoperişului şi o suprafaţă de aproximativ 16 metri pătraţi astereală acoperiş.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.