O cratiță uitată pe foc a pus pompierii pe jar

Duminică, 31 Ianuarie 2016Suceava

O cratita uitata pe foc a pus pompierii pe jar | imaginea 1 În seara zilei de vineri, 29 ianuarie a.c., ora 22:25, pompierii militari suceveni au avut parte de o misiune deosebită. Apelul la 112 anunţa că pe scara unui bloc de locuinţe din municipiul Suceava este mult fum, în zona etajului trei.

Din experienţă, salvatorii s-au gândit că trebuie să fie vorba despre o gospodină care, prinsă de treburile cotidiene, şi-a uitat o cratiţă cu mâncare pe foc. S-au deplasat în viteză la faţa locului, cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, unde gândul lor s-a adeverit. Numai că gospodina a fost, de fapt, un gospodar, care s-a şi intoxicat cu fum, în încercarea de a stinge flăcările izbucnite în bucătărie.

Pompierii SMURD i-au acordat îngrijiri medicale şi, pentru mai multă siguranţă, l-au transportat la spital. Aceasta, nu înainte ca bărbatul să-i roage să-i salveze cele două pisici care au rămas captive în apartamentul inundat cu fum şi gaze toxice.

Un militar, echipat corespunzător, a intrat în interiorul locuinţei, şi după câteva reprize de „v-aţi-ascunselea”, a găsit felinele speriate. Chiar dacă înfăţişarea pompierului nu era una tocmai prietenoasă, înnegrit de fum, cu uniforma imensă plină de funingine şi apă, cu masca pe figură şi tubul de oxigen în spate, pisicile au simţit sufletul blând din spatele costumului şi s-au înghesuit la pieptul salvatorului.

Incendiul a fost lichidat, casa scării, la etajele trei, patru şi la mansardă, a fost ventilată, pisicile şi proprietarul lor - în siguranţă, astfel că intervenţia pompierilor militari s-a încheiat cu bine.

Din fericire, nu s-au înregistrat alte victime şi nici nu a fost necesară evacuarea celorlalte persoane din bloc.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.