Hală de plante medicinale în flăcări

Duminică, 14 Februarie 2016Bihor

Hala de plante medicinale in flacari | imaginea 1 În dimineaţa zilei de miercuri, 10 februarie a.c., în jurul orei 06.40, o persoană sesiza dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la izbucnirea unui incendiu în localitatea Bunteşti, la o hală de producţie aparţinând unei întreprinderi individuale.

Pentru gestionarea evenimentului au fost alertate trei echipaje de stingere din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei şi echipajul de prim ajutor calificat al subunităţii menţionate.

În urma realizării recunoaşterii, echipajele de intervenţie au constatat că flăcările se manifestau violent la o hală de producţie şi o construcţie anexă din lemn, pe o suprafaţă totală de circa 350 metri pătraţi şi la acoperişul acestora, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, riscul de propagare a incendiului la hala de depozitare fiind ridicat.

Pompierii militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea focarelor şi protecţia halei de depozitare (care avea un perete comun cu hala de producţie), reuşind să stingă incendiul în jurul orei 10.30. Forţele de intervenţie au continuat acţiunea de căutare a eventualelor focare ascunse şi de înlăturare a efectelor negative ale evenimentului până la ora 12.00.

Hala de plante medicinale in flacari | imaginea 2 Echipajul de paramedici al subunităţii a acordat primul ajutor calificat unui bărbat intoxicat cu fum, care se afla la faţa locului în momentul izbucnirii incendiului, transportându-l ulterior la spital.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: acoperişul halei de producţie şi o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi din tavanul acesteia, construcţia anexă din lemn, trei scule electrice şi o tonă plante medicinale.

Pompierii militari au reuşit să salveze hala de depozitare cu o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi, două tone plante medicinale, două cântare şi doi metri cubi dulapi din lemn. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de jar sau scântei căzute din sistemele de încălzire (uscătorul de plante medicinale).

Hala de plante medicinale in flacari | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.