Incendiu de proporții la o locuință. O butelie a explodat

Duminică, 14 Februarie 2016Bihor

Incendiu de proportii la o locuinta  O butelie a explodat | imaginea 1 Joi, 04 februarie a.c., pompierii militari din cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş au fost mobilizaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie situată în localitatea Albeşti, comuna Răbăgani.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul, observat de proprietari doar în momentul exploziei unei butelii în bucătăria de vară, se manifesta cu violenţă, generalizat la nivelul construcţiilor auxiliare din cadrul gospodăriei, ameninţând să se propage la locuinţa lipită de una dintre anexele afectate de flăcări.

Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale cu apă şi spumă, dispozitivul adoptat vizând localizarea şi lichidarea focarelor de incendiu şi protecţia locuinţei.

Incendiu de proportii la o locuinta  O butelie a explodat | imaginea 2 Acţiunea de stingere, desfăşurată între orele 01:30-03:40, a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcţiile afectate de flăcări, ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars acoperişul bucătăriei de vară, cămării şi al adăpostului de animale, circa patru metri pătraţi din acoperişul locuinţei, furajele depozitate în podul grajdului şi al cămării, un aragaz şi elemente de mobilier din bucătăria de vară. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, reuşind să salveze locuinţa şi două animale (vaci).

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit determinat de un conductor electric neizolat corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.