Dunărea sub cod portocaliu

Joi, 17 Martie 2016Olt

Dunarea sub cod portocaliu | imaginea 1 Până în data de vineri, 18 martie a.c., ora 18.00, sectorul de Dunăre care traversează județul Olt se află sub incidența unei avertizări de cod portocaliu. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare.

Din datele transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, în dimineața zilei de duminică, 13 martie a.c., la ora 10.00, la mira port Corabia, cota era de 595 de cm, cu cinci centimetri sub cota de pericol, iar debitul era de 11810 mc/s, față de media multianuală a lunii martie de 6700 mc/s.

În orașul Corabia sunt inundate 45 de hectare de pășune și 18 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov sunt inundate 348 de hectare de pășune și 284 de hectare de pădure. Toate suprafețele inundate se află în albia majoră a Dunării (lunca Dunării).

În fiecare zi, echipe formate din pompieri, polițiști de frontieră, reprezentanți ai SGA Olt și șefi ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării, se deplasează în teren pentru monitorizarea situației.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.