Incendii de... Mărțișor

Marți, 01 Martie 2016Vrancea

Incendii de    Martisor | imaginea 1 2 intervenţii pentru stingerea incendiilor s-au înregistrat în dimineaţa zilei de marţi, 1 martie a.c.. Astfel, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unor incendii în localităţile Focşani şi Slobozia Ciorăşti.

În jurul orei 09.20, un apel primit la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, anunţa producerea unui incendiu în municipiul Focşani, la o gospodărie situată pe strada Petru Maior. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, s-a constat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la acoperişurile a două locuinţe, precum şi la anexe.

Cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Focşani au fost concentrate la faţa locului, cu patru autospeciale de stins incendii şi o autospecială pentru descarcerare. S-a intervenit atât pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor, cât şi pentru protejarea celorlalte imobile amplasate la distanţe foarte mici.

Două persoane, o femeie în vârstă de 83 ani şi un bărbat în vârstă de 41 ani au suferit atac de panică şi au fost preluate de un echipaj SAJ Vrancea. După acordarea primelor îngrijiri medicale la faţa locului, deoarece starea lor de sănătate s-a ameliorat, au refuzat transportul la spital.

Incendii de    Martisor | imaginea 2 În urma incendiului, au ars acoperişurile a două locuinţe alipite, pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 200 mp, bunuri de uz casnic şi gospodăresc din două anexe, lemne de foc şi s-au deteriorat planşeele mai multor încăperi. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.

De asemenea, în jurul orei 09.50, s-a anunţat că o butelie a luat foc în gospodăria unui cetăţean din localitatea Slobozia Ciorăşti. Imediat s-au deplasat la faţa locului două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, s-a constatat că ardea gazul emanat dintr-o butelie. S-a acţionat pentru răcirea acesteia, pericolul de explozie fiind, astfel, înlăturat.

În încercarea de a aprinde aragazul pentru a prepara hrană, a luat foc gazul emanat din butelie, iar proprietara, în vârstă de 83 de ani, a evacuat butelia din locuinţă. În acele momente, a suferit arsuri de gradul I pe faţă şi la nivelul membrelor superioare. Aceasta a fost preluată de paramedici, care i-au acordat primele îngrijiri medicale şi au transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.