Operaţiune contracronometru de salvare a trei persoane surprinse sub pământ

Joi, 17 Martie 2016Mehedinți

Operatiune contracronometru de salvare a trei persoane surprinse sub pamant | imaginea 1 Miercuri, 16 martie a.c., mai multe echipe de salvatori din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în jurul orei 09.50, pentru salvarea a trei persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

Victimele, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani, au fost surprinse de surparea unui mal de pământ în timp ce executau lucrări la sistemul de canalizare.

Pompierii au intervenit timp de o oră şi jumătate pentru salvarea persoanelor, două dintre victime fiind îngropate până la nivelul taliei, iar cea de-a treia fiind în totalitate surprinsă sub pământ. Misiunea salvatorilor a fost una deosebit de dificilă, întrucât exista pericol de surpare a marginilor şanţului. Cu eforturi deosebite din partea salvatorilor, s-a reuşit extragerea a două victime, conştiente, care au fost preluate de echipajele SAJ Mehedinţi şi transportate la UPU Dr. Tr. Severin.

Pentru scoaterea celei de-a treia victime, pompierii au săpat timp de 45 de minute, aceasta fiind găsită la o adâncime de aproximativ trei metri. Ulterior efectuării manevrelor de resuscitare, persoana a fost declarată decedată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.