Salvare de persoană blocată în fântână

Luni, 28 Martie 2016Suceava

Salvare de persoana blocata in fantana | imaginea 1 Miercuri, 16 martie a.c., militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit, cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare, pentru salvarea unei persoane care a rămas blocată într-o fântână, la o gospodărie din comuna Volovăţ.

La sosirea echipajului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, care curăţa fântâna proprietarului, avea piciorul prins între două tuburi de beton, la o adâncime de aproximativ 10 metri. Un pompier salvator, asigurat cu cordiţe, a coborât în fântână şi a evaluat situaţia. Bărbatul era conştient şi cooperant.

Iniţial, s-a încercat deblocarea piciorului cu ajutorul unui depărtător hidraulic, pentru distanţarea tuburilor. Greutatea acestora fiind prea mare, accesoriul a fost schimbat cu un ciocan pneumatic cu care s-a decupat tubul de beton, reuşindu-se astfel eliberarea piciorului.

Victima a fost asigurată şi extrasă în siguranţă la suprafaţă. Un echipaj SAJ i-a acordat primul ajutor medical, după care a transportat-o la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Misiunea salvatorilor s-a încheiat cu succes la ora 18:15.

Salvare de persoana blocata in fantana | imaginea 2