Potopul la Nadăș! 180 de gospodării afectate!

Duminică, 10 Aprilie 2016Arad
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Potopul la Nadas  180 de gospodarii afectate | imaginea 1 În seara zilei de sâmbătă, 9 aprilie a.c., în localitatea arădeană Nađăș s-a dezlănțuit potopul. Băierele cerului parcă s-au rupt. În scurt timp sute de gospodării au fost inundate iar pe șosea apa atingea 50 de cm.

35 de subofițeri pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad au intervenit urgent în sprijinul locuitorilor comunei. La fața locului s-a aflat inspectorul șef al ISU Arad - col. Ion Bogdănescu alături de alți 4 ofițeri: lt.col. Gârbov Cristian - prim adjunct al inspectorului șef, col. Marșeu Iustin - comandant Detașament Pompieri Arad, mr. Țigan Florentin - comandant Garda de Intervenție Ineu și purtătorul de cuvânt al ISU Arad - cpt. George Pleșca.

După o noapte de luptă neîntreruptă cu apele, bilanțul inundațiilor arată deloc liniștitor: 180 de gospodării, din care 48 imobile și două instituții au fost afectate. De asemena apele au afectat 3 poduri și 3 podețe și au distrus o punte. Au murit 43 de găini, 17 porci și au fost distruse 30 de familii de albine.

Duminică, 10 aprilie a.c., pompierii militari sprijiniți de 18 jandarmi au procedat la decolmatarea a 60 de fântâni. În sprijinul lor au venit pompierii din județele Timiș și Hunedoara cu două stații de potabilizare a apei.

Mâine, luni, 11 aprilie a.c. intervențiile pompierilor în comuna Nadăș vor continua.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.