Un bătrân salvat de pompieri dintr-o râpă

Marți, 19 Aprilie 2016Hunedoara

Un batran salvat de pompieri dintr o rapa | imaginea 1 Un echipaj al Detaşamentului Deva a fost implicat în operaţiunile de salvare a unui bărbat, în vârstă de 80 de ani, căzut într-o râpă, pe raza localităţii Vărmaga. Intervenţia a fost una dificilă întrucât prăpastia, în care bărbatul a căzut, era adâncă de aproximativ 40 de metri, cu pereţi abrupţi.

Pentru desfăşurarea operaţiunilor de salvare pompierii au realizat un circuit de siguranţă, alcătuit din cordeline, ancorat de copaci. Sistemul a facilitat coborârea tărgii şi asigurarea personalului. Bărbatul, conştient, dar contuzionat în urma căzăturii, a fost preluat de echipajul prevăzut cu medic al SAJ Deva care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva.

De la locul găsirii victimei până la punctul de dispunere a mijloacelor de intervenţie, pompierii au parcurs aproximativ 1,5 kilometri, dintre care 1 kilometru pe teren foarte accidentat. Pompierii salvatori au fost sprijiniţi în eforturile lor de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Certeju de Sus.

Galerie imagini