Un bătrân salvat de pompieri dintr-o râpă

Marți, 19 Aprilie 2016Hunedoara

Un batran salvat de pompieri dintr o rapa | imaginea 1 Un echipaj al Detaşamentului Deva a fost implicat în operaţiunile de salvare a unui bărbat, în vârstă de 80 de ani, căzut într-o râpă, pe raza localităţii Vărmaga. Intervenţia a fost una dificilă întrucât prăpastia, în care bărbatul a căzut, era adâncă de aproximativ 40 de metri, cu pereţi abrupţi.

Pentru desfăşurarea operaţiunilor de salvare pompierii au realizat un circuit de siguranţă, alcătuit din cordeline, ancorat de copaci. Sistemul a facilitat coborârea tărgii şi asigurarea personalului. Bărbatul, conştient, dar contuzionat în urma căzăturii, a fost preluat de echipajul prevăzut cu medic al SAJ Deva care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Deva.

De la locul găsirii victimei până la punctul de dispunere a mijloacelor de intervenţie, pompierii au parcurs aproximativ 1,5 kilometri, dintre care 1 kilometru pe teren foarte accidentat. Pompierii salvatori au fost sprijiniţi în eforturile lor de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Certeju de Sus.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.