Clujul în furtună

Duminică, 29 Mai 2016Cluj

Clujul in furtuna | imaginea 1 Șapte echipaje de pompieri din două subunități ale ISU Cluj au intervenit marți, 24 mai a.c., pentru scoaterea apei din subsolurile mai multor imobile din diverse locații ale municipiului Cluj-Npoca și comuna Florești. Acumulările de apă au fost generate ca urmare a cantității mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp pe raza județului Cluj.

Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod portocaliu, într-un interval de aproximativ 30 minute fiind înregistrate concomitent peste 50 de apeluri care solicitau intervenția pompierilor în vederea scoaterii apei din subsolurile imobilelor de locuințe.

Deplasarea pentru intervenții a echipajelor a fost prioritizată către locațiile unde au fost estimate efecte mai mari ca urmare a acumulărilor de apă, urmând a se răspunde tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp posibil.

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au preluat peste 100 de apeluri de urgență. Acțiunile pompierilor au fost axate în principal pentru scoaterea apei din imobile inundate din municipiul Cluj-Napoca, comuna Florești și comuna Baciu. Cele mai multe solicitări au venit din zona nord-est a municipiului Cluj-Napoca, cum ar fi Piața Gării, străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Războieni, Corneliu Coposu, Maramureșului, Septimiu Mureșan, Cetății, Alexandru Vlahuță, Suceava Bulevardul Muncii și Calea Baciului.

Străzile Doinei și Vișinilor au fost mai afectate din cauza ieșirii din albie a unui pârâu din zona respectivă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.