Incendiu la căminul 2 al Institutului Agronomic

Marți, 10 Mai 2016Timiș

Incendiu la caminul 2 al Institutului Agronomic | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a fost anunțat, luni, 9 mai a.c., la ora 11:30, referitor la izbucnirea unui incendiu la una dintre camerele căminului numărul 2 din cadrul Institutului Agronomic Timișoara.

La locul intervenției s-au deplasat 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară mecanică, 2 autospeciale de transport persoane și victime multiple, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe SAJ, 6 ofițeri, 30 subofițeri, două echipaje de poliție, comanda intervenției fiind preluată de conducerea inspectoratului.

La sosirea echipajelor la locul intervenției s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la nivelul etajului 2 al căminului. Incendiul a fost lichidat în timp foarte scurt, dar în urma acestuia a rezultat o canititate foarte mare de fum care a inundat holurile căminului de la etajele superioare.

Au fost evacuate un număr de 49 de persoane, care din fericire nu au avut de suferit de pe urma incendiului. Intervenția a fost dificilă din cauza cantității foarte mari de fum eliberate în urma incendiului și datorită unor persoane recalcitrante care au făcut necesară intervenția echipajului de poliție. Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al curentului electric (prelungitor electric suprasolicitat).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.