Tren vs autotren

Duminică, 29 Mai 2016Hunedoara

Tren vs autotren | imaginea 1 Duminică, 29 mai a.c., în jurul orei 9, trenul accelerat 1821, ce circula pe ruta Constanța – Arad a lovit la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată, de pe raza localității Zam, un autotren.

În urma impactului cu remorca autotrenului, locomotiva a deraiat. Imediat, inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean a activat Planul Rosu de Intervenție la nivelul județului Hunedoara, iar în cel mai scurt timp, la locul accidentului s-au deplasat 2 echipaje de descarcerare de la Detașamentul Deva și Secția Ilia, 2 echipaje de prim-ajutor cu ambulanțe tip B2 și un echipaj prevăzut cu medic cu ambulanță de terapie intensivă. În plus, în zonă au fost deplasate autospeciala de victime multiple, o autospecială de stingere a incendiilor și postul medical avansat.

Din fericire, niciunul dintre cei 50 de pasageri aflați în trenul accelerat nu au suferit traumatisme în urma accidentului, ei fiind verificați de personalul medical deplasat la fața locului. De asemenea, șoferul autotrenului, în vârstă de 38 de ani, la controlul medical, nu a prezentat leziuni. O singură persoană a suferit un atac de panică fiind îngrijită de personalul medical.

După aproximativ o oră, de la producerea incidentului, toți pasagerii trenului accelerat 1821 și-au continuat călătoria spre destinație cu un tren interregio, care circula pe ruta Iași – Timișoara.

Echipajele de pompieri au aplicat măsurile de prevenire a izbucnirii unui incendiu. Circulația feroviară pe ruta Deva – Arad nu a fost întreruptă în urma acestui accident. La operațiuni au participat 21 pompieri, 7 polițiști, 5 jandarmi și reprezentanți ai Regulatorului CFR Deva.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.