Un bărbat surprins de un mal de pământ a fost salvat de pompieri

Marți, 31 Mai 2016Neamț

Un barbat surprins de un mal de pamant a fost salvat de pompieri | imaginea 1 Marţi, 31.05 a.c., la ora 09:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost surprins de un mal de pământ la o adâncime de aproximativ patru metri, în zona în care se efectuează lucrări la reţeaua de canalizare a satului Buruieneşti, comuna Doljeşti.

La locul indicat s-au deplasat trei ofiţeri din Comandamentul unităţii şi opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stins incendii (echipată cu accesorii pentru descarcerare şi prim ajutor) şi o ambulanţă SMURD. Pompierii au constatat că bărbatul era conştient, prins de pământ până la nivelul şoldurilor (picioarele bărbatului erau de o parte şi de cealaltă a unei conductei pe care stătea în momentul surpării malului). La capul persoanei se afla o fantă de acces.

Militarii au cerut prezenţa la eveniment a unui echipaj E-on, având în vedere că, deasupra locului în care se afla victima, se află o conductă electrică subterană (la aproximativ un metru adâncime).

Pompierii au consolidat malurile, au îndepărtat pământul surpat peste picioare, au imobilizat bărbatul, care acuza dureri la piciorul stâng, şi l-au scos din zona de pericol. Paramedicii au preluat persoana şi au transportat-o la spital.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.