Dig de protecție contra apelor

Marți, 14 Iunie 2016Hunedoara

Dig de protectie contra apelor | imaginea 1 Atenţionarea hidrologică, cod portocaliu pe râul Crişul Alb şi afluenţii acestuia s-a concretizat prin creşterea nivelului râului cu 10 centimetri peste cota de inundaţie, în zona localităţii Bucureşci.

Preventiv, 10 pompieri ai I.S.U. Hunedoara, 10 jandarmi ai I.J.J. Hunedoara, 15 militari ai Unităţii Militare din Brad, precum şi specialişti ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi voluntari intervin în sprijinul populaţiei din zona Bucureşci prin construirea unui dig din saci cu nisip destinat protecţiei locuinţelor. Mai mult, în zonă au fost dislocate două diguri mobile. Totodată, o echipă a I.S.U. Alba cu o motopompă intervine în sprijinul forţelor din judeţul Hunedoara.

În plus, DJ 741, ce face legătura între localităţile Bucureşci şi Curechiu este blocat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale. La ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Ovidiu Vasilică, la nevoie, zeci de pompieri din judeţele învecinate sunt pregătiţi să acţioneze solidar cu echipele de intervenţie hunedorene.

Acţiunile de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase sunt coordonate în teren de subprefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely şi inspectorul şef, locotenent colonel Viorel Demean.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.