Intervenție de excepție a pompierilor orădeni la un incendiu într-un bloc de locuinţe cu 10 etaje

Marți, 14 Iunie 2016Bihor

Interventie de exceptie a pompierilor oradeni la un incendiu intr un bloc de locuinte cu 10 etaje | imaginea 1 Duminică, 12 iunie a.c., în urma unui apel primit prin sistemul unic 112 în jurul orei 22.15, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de transport personal şi victime multiple, o ambulanţă de tip B2, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au fost mobilizate pentru gestionarea unui eveniment produs pe strada Aluminei din municipiul Oradea.

Sosiţi la locul intervenţiei, pompierii militari au constatat faptul că, incendiul semnalat de apelant se manifesta la un motoscuter aflat la parterul unui bloc (format din parter + 9 etaje), casa scării fiind inundată complet cu fum.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul în mai puţin de zece minute, acţionând simultan pentru verificarea fiecărui apartament şi evacuarea tuturor locatarilor care se aflau în locuinţe, în scopul împiedicării expunerii acestora la fum şi al preîntâmpinării unor eventuale evenimente nedorite.

Echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi echipajul de paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au asistat 21 de persoane care inhalaseră fum, acestora administrându-li-se oxigen în scopul prevenirii hipoxiei, neimpunându-se transportul la spital al niciuneia dintre acestea.

Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o fumatul în locuri nepermise, au ars un motoscuter şi şapte contoare electrice. S-au degradat uşa secundară de acces în bloc şi aproximativ 100 de metri liniari instalaţie electrică.

Cei 30 de pompieri militari şi echipajul de terapie intensivă mobilă au acţionat până la ora 00.45, pentru evacuarea locatarilor, asistarea celor 21 de persoane, înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, respectiv pentru eliminarea oricărui potenţial pericol de intoxicare cu fum a locatarilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.