Pompierii militari în sprijinul cetățenilor afectați de inundații

Marți, 14 Iunie 2016Bihor

Pompierii militari in sprijinul cetatenilor afectati de inundatii | imaginea 1 Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au acționat marți, 14 iunie a.c., pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice/hidrologice periculoase, manifestate în localităţile Beiuş, Drăgoteni şi Delani situate în zona bazinului Crişul Negru, aflat sub incidenţa Codului Portocaliu de inundaţii.

Începând de la ora 08.20, echipajele Secţiei de Pompieri Beiuş au venit în sprijinul locuitorilor din municipiu, acționând pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente în curţile a patru gospodării situate în Beiuş, pe străzile Lucian Blaga (curte), Plopilor (curte şi o anexă), Republicii (curte) şi 1 Decembrie (curte), în beciul şi curtea unei gospodării şi pe un hectar de teren din localitatea Delani, respectiv pe strada Plopilor din Beiuş.

Totodată, în urma precipitaţiilor înregistrate şi a revărsării Văii Drăgoteni, au fost afectate Drumul Comunal 215 (parţial) şi zece gospodării din localitatea Drăgoteni (patru curţi, două beciuri, patru locuinţe).

Pompierii militari in sprijinul cetatenilor afectati de inundatii | imaginea 2 Pentru gestionarea cât mai operativă şi eficientă a situaţiilor de urgenţă survenite, au fost suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie atât cu personal din cadrul Secţei Beiuş aflat în ture libere, cât şi cu echipaje ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea (cu un autocamion de intervenţie, cinci motopompe transportabile şi o motopompă remorcabilă) şi ale Staţiei de Pompieri Ştei (cu un autocamion de intervenţie, o barcă şi trei motopompe transportabile).

Așa cum ne-am obișnuit, și la această intervenție Prefectul judeţului Bihor, Claudiu Pop a fost în teren, alături de pompierii militari coordonând intervenția împreună cu Inspectorul Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, General de brigadă dr. Baş Ioan.

În luptă cu apele au intervenit în total 40 de pompieri militari cu două autospeciale, trei autocamioane de intervenţie, 12 motopompe şi două bărci. Prefectul Județului Bihor, Claudiu Pop, a precizat pentru Agenda Pompierului: "Pompieri militari sunt, ca de obicei, la datorie. Acționează pentru evacuarea apei din curțile și anexele locuințelor afectate și pentru a ține situația sub control. Din fericire cotele apelor sunt în scădere. Nu avem localități izolate, dar pe drumul comunal al comunei Drăgoteni, în localiltate, există o peliculă de apă de cca. 20 cm. Cu toate acestea se poate circula."

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.