Incendiu violent la un operator economic din orașul Videle

Duminică, 03 Iulie 2016Teleorman

Incendiu violent la un operator economic din orasul Videle | imaginea 1 Vineri, 24 iunie a.c., la ora 15.14, pe numărul unic de urgență 112 o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din orașul Videle.

Sosiți la locul intervenției cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au constatat faptul că incendiul se manifesta violent în interiorul magazinului, acolo fiind depozitate mai multe produse chimice, respectiv ulei, vopsea, precum și piese și accesorii auto, anvelope și elemente de birotică (un calculator, o casă de marcat și documente specifice).

În apropierea incendiului, la mai puțin de 10 m se afla și o stație GPL, iar la cca. 50 de metri o stație PECO, existând riscul propagării flăcărilor la acestea. Pompierii militari, sprijiniți și de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență FALK, din orașul Videle, au reușit să localizeze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale de peste 500000 de lei. Intervenția a fost dificilă și din cauza fumului dens degajat în urma arderii elementelor din cauciuc, existând ricul intoxicării.

Incendiul a fost stins după aproape o oră de intervenție, nefiind înregistrate victime omenești. Valoarea pagubelor, reprezentând cca. 200 l de ulei de motor, vopseluri, piese și accesorii auto, 20 de anvelope de autoturisme, 1 calculator, o casă de marcat și un aparat de aer condiționat, a fost apreciată la suma de 200000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit la aparatul de aer condiționat, acesta fiind lăsat în tensiune fără a fi supravegheat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.