Distrugerea unui bloc de piatră

Joi, 11 August 2016Neamț

Distrugerea unui bloc de piatra | imaginea 1 Luni, 8 august a.c., începând cu ora 07.00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat o misiune de distrugere a unui bloc de piatră desprins de pe un versant din localitatea Izvorul Muntelui, care se putea să cadă pe DJ 155 F.

Echipa pirotehnică a fost sprijinită de echipajul de pompieri de la Punctul de lucru Bicaz, venit cu o autospecială de stins incendii, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Bicaz, Poliţia Bicaz şi Poliţia Locală a oraşului. Pentru distrugerea blocului de piatră au fost nevoie de cinci explozii. Pentru ca acţiunea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, înainte de fiecare explozie, persoanele care locuiesc în patru dintre gospodăriile apropiate au fost evacuate, iar drumul public a fost închis.

Misiunea s-a încheiat în jurul orei 20:00, pericolul fiind înlăturat, fără a se produce pierderi sau pagube.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.