Misiune cu final fericit: Un pompier a salvat un copil rătăcit în pădure

Luni, 08 August 2016Iași

Misiune cu final fericit  Un pompier a salvat un copil ratacit in padure | imaginea 1 Duminică, 7 august a.c., în jurul orei 21:50, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași au fost alertate de un apel disperat. Urgența era maximă: un copil în vârstă de 2 ani s-a rătăcit în pădurea Pârcovaci, din orașul Hîrlău. Un părinte ne cerea ajutorul pentru a-și căuta fiul dispărut din locul unde se juca - un luminiș de la marginea pădurii - împreună cu alți copii.

Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate efective impresionante ale structurilor M.A.I., respectiv:

  • 13 salvatori din cadrul Punctului de Lucru Hârlău și a Stației de Pompieri Tg. Frumos. Ulterior, numărul acestora a fost suplimentat cu încă 20 de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași și un câine de căutare și salvare.
  • 12 cadre de la Biroul Urmăriri din orașul Hîrlău și un tehnician criminalist cu un câine de urmă de la Poliția Română;
  • 2 cadre de la Poliția de Frontieră, cu o autospecială cu termoviziune;
  • 7 cadre ale Jandarmeriei Române.

Împreună cu tatăl copilului și câțiva localnici, forțele de intervenție au început căutarea micuțului, pe o beznă cumplită, în pădurea Pârcovaci. Misiunea era cu adevărat dificilă. În primul rând, copilul trebuia găsit de urgență, altfel, șansele sale de a rezista noaptea, în pădure, se diminuau cu fiecare oră. În ceea ce privește operațiunile de căutare efectuate în pădure, acestea s-au desfășurat pe un teren greu accesibil chiar și pe timp de zi, caracterizat prin desișuri, urcușuri, râpe.

Echipele de căutare și salvare au acoperit o suprafață de aproximativ 10 km. După 8 ore de căutări, unul dintre pompierii de la Detașamentul 2 Iași a găsit copilul. Îmbrăcat doar în tricou și pantaloni scurți, desculț, băiețelul stătea într- o albie aproape secată a unui pârâu (5 cm de apă). Salvatorul ieșean a luat copilul în brațe, l-a învelit cu propria haină și a alergat cu el în brațe aproximativ 1 km, până la ambulanța SMURD. În urma consultației preliminare, echipajul de prim ajutor a apreciat că micuțul este într-o stare fizică bună, dar hipotermic. Pentru a primi toate îngrijirile necesare, echipajul SMURD a transportat copilul la spitalul din orașul Hîrlău.

Din fericire, această misiune s-a încheiat cu bine, o contribuție hotărâtoare având pregătirea, cooperarea și profesionalismul personalului implicat în operațiune dar și faptul că mulți dintre cei care au participat la căutări sunt părinți.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.