Peste 19 ore au durat operațiunile de stingere a incendiului de la rampa de gunoi

Luni, 29 August 2016Cluj

Peste 19 ore au durat operatiunile de stingere a incendiului de la rampa de gunoi | imaginea 1 Șase autospeciale de stingere a incendiilor din trei subunități ale ISU Cluj au intervenit mai bine de 19 de ore pentru limitarea și stingerea unor focare de incendiu, ce au cuprins deseurile din rampa de gunoi temporară din zona străzii Pata Rât, din municipiul Cluj-Napoca. In aceasta misiune au fost implicati 20 de pompieri si au fost utilizate cateva sute de metri cubi de apa, pentru stingerea focarelor de incendiu.

Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de faptul că aceste deșeuri ardeau în masă, stivele au avut o înălțime considerabilă, iar multiple focare ale incendiului s-au manifestat diferit, pe o suprafață de circa 2000 mp.

Pentru lichidarea incendiului a fost necesară desfacerea stivelor de deșeuri cu utilajele din obiectiv și stingerea lor cu jet de apă în masa deșeurilor, acțiune elaborioasă și solicitantă pentru toate forțele angrenate.

O autospecială de stingere a incendiilor va rămâne în continuare la locul evenimentului pentru a limita posibilitățile de reaprindere a focarelor stinse. Cauza probabilă care a dus la producerea acestui incendiu este în curs de cercetare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.