Salvator 24 din 24

Luni, 29 August 2016Olt

Salvator 24 din 24 | imaginea 1 Meseria de salvator nu este una ușoară, este o meserie cu foarte multe riscuri, dar și cu satisfacții pe măsură. Modul cum pompierii acționează se reflectă cel mai bine în locul fruntaș pe care aceștia îl ocupă în topul încrederii populației.

Indiferent că se află în timpul programului sau în afara acestuia, militarii acționează fără să stea pe gânduri pentru salvarea semenilor aflați în situații limită. În această situație s-a aflat, în dimineața zilei de joi, 25 august și colegul nostru plutonier major Stănescu Cristinel-Răzvan, comandat de echipaj în cadrul Stației de Pompieri Scornicești. Aflat în timpul liber, în trafic, pompierul a intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe Drumul European 574, între localitățile Valea Mare și Jitaru.

Având pregătirea specifică necesară acordării primului ajutor medical și descarcerării, acesta a acordat îngrijiri medicale celor trei victime aflate în autoturismul grav avariat, până la sosirea echipajelor specializate. La fața locului au ajuns în scurt timp echipajul pentru descarcerare, autospeciala SMURD pentru victime multiple și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță care au preluat răniții.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, plutonierul major Stănescu Cristinel-Răzvan a fost felicitat de conducere Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt și a fost recompensat cu citarea prin ordin de zi pe unitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.