Un bărbat a murit în timp ce igieniza prin ardere o parcelă de teren

Joi, 11 August 2016Suceava

Un barbat a murit in timp ce igieniza prin ardere o parcela de teren | imaginea 1 În ciuda eforturilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ale autorităţilor cu funcţii de sprijin, care au susţinut numeroase campanii de prevenire a incendiilor la mirişti şi vegetaţie uscată, pompierii militari suceveni se confruntă în continuare cu aceste probleme.

Unii cetăţeni aleg să ignore mesajele repetate, iar numărul acestor incendii este în continuă creştere. Din păcate, unele dintre acestea nu au afectat doar terenul proprietarilor, ci au mistuit proprietăţi, bunuri materiale şi lanuri întregi de cereale. Însă, cel mai tragic eveniment, s-a consumat în cursul zilei de marţi, 9 august a.c., când un bărbat de 70 de ani, din satul Corpaci, comuna Zamostea, a plătit cu preţul vieţii faptul că a ignorat avertismentele pompierilor militari.

După declaraţiile rudelor, bărbatul a plecat de dimineaţă să cureţe miriştea prin incendiere, iar după ora 10 nu a mai răspuns la apelurile familiei. Spre seară, în jurul orei 17, rudele au plecat să îl caute şi l-au găsit decedat în mijlocul parcelei arse. Practic, omul a fost surprins de flăcări, care au scăpat de sub control şi s-au propagat la parcelele învecinate (pe o suprafaţă de aproximativ un hectar), l-au înconjurat şi i-au blocat orice cale de ieşire.

Nu ne pierdem speranţa că cetăţenii vor înţelege cât de periculoasă este această metodă de igienizare a terenurilor agricole, şi de aceea insistăm cu campaniile de prevenire, prin toate mijloacele posibile.

Un barbat a murit in timp ce igieniza prin ardere o parcela de teren | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.