Casă cuprinsă de flăcări

Miercuri, 14 Septembrie 2016Harghita

Casa cuprinsa de flacari | imaginea 1 Marți, 6 septembrie a.c., la ora 21.29, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din satul Hodoșa, comuna Sărmaș, strada Gării.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje (10 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenție nr. 2 Toplița, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor, ardea casa de locuit, în totalitate, cu pericol de propagare la o altă casă, un adăpost de animale și alte anexe gospodărești, aflate în imediata apropiere. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Sărmaș și Subcetate (10 pompieri civili cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă) şi 12 cetățeni, acesta fiind lichidat la ora 0255. Alimentarea autospecialelor s-a realizat în releu, de la un hidrant aflat la o distanță de circa 500 m față de locul incendiului.

Pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere, s-a anunțat existența unei butelii cu GPL în subsolul casei, cu robinetul deschis intenționat pentru a genera o explozie. În urma spargerii ușii de la subsolul casei și verificării încăperii, butelia a fost evacuată, înlăturându-se astfel pericolul de explozie. În urma incendiului a ars casa de locuit, construită din lemn, cu o suprafață totală de circa 150 mp, în proporție de 90%.

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, de către proprietar. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, două animale și șase păsări, precum și bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 150.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.