Doi pompieri paramedici, soț și soție, au acordat primul ajutor unui motociclist lovit de o mașină

Duminică, 18 Septembrie 2016București

Doi pompieri paramedici  sot si sotie  au acordat primul ajutor unui motociclist lovit de o masina | imaginea 1 Pompierii sunt o resursă inepuizabilă de devotament față de semenii lor. Oamenii care intervin în sprijinul semenilor lor ori de câte ori aceștia se găsesc în situații limită. Oamenii care sar în ajutor fără a aștepta o recompensă, oamenii pentru care conștiința de salvator e mai presus de orice.

În dimineața zilei de sâmbătă, 17 septembrie a.c., pe Bulevardul Ghencea din Capitală un motociclist a fost lovit de o mașină care efectua o manevră de întoarcere. Din fericire pentru acesta, soții Apostol Liliana și Laurențiu, ambii pompieri paramedici în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov, se aflau în trafic, la mică distanță de locul accidentului.

Vocația de pompier și-a spus cuvântul, cei doi, deși aflați în timpul liber, au sărit imediat să-i acorde motociclistului primul ajutor.

"Era aglomerație mare pe bulevard. Eu am văzut motociclistul cum se zvârcolea jos lângă mașină, iar soția care era în dreapta a văzut motocicleta goală cum se mai deplasează încă vreo câțiva zeci de metri după care a căzut. Am blocat sensul meu de deplasare cu mașina proprie pentru a proteja victima de alte mașini care circulau și am coborât pentru a-i acorda primul ajutor până la sosirea Ambulanței SMURD" - spune Plutonier adjutant șef Laurențiu Apostol.

Plutonier adjutant șef Laurențiu Apostol este angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov de peste 10 ani, la fel ca și soția sa, Plutonier adjutant Liliana Apostol. Este comandant echipaj și conducător autospeciale în cadrul Detașamentului Pieptănari. Cei doi soți au absolvit în anul 2015 cursul de paramedic SMURD.

La scurt timp după absolvire, Laurențiu a avut ocazia de a face uz de cunoștințele de paramedic. Astfel, in luna mai a anului 2015, a intervenit de două ori, pe 11 si 21 mai, aflându-se în timpul liber, pentru a acorda primul ajutor unui pieton lovit de mașină și unor oameni rămași încarcerați într-un autoturism lovit de tramvai.

"Oricare dintre colegii mei ar fi făcut la fel" - spune cu modestie Laurențiu Apostol, confirmând faptul ca a fi pompier implică devotament, curaj dar și un sacrificiu de sine care de cele mai multe ori, rămâne anonim.

Audacia et devotio!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.