Incendiu la o fabrică de cherestea

Miercuri, 14 Septembrie 2016Vâlcea

Incendiu la o fabrica de cherestea | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi în dimineața zilei de marți, 13 septemrbie a.c., ora 05.57, pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Păuşeşti Otăsău, la un agent economic, cu profil de prelucrare a lemnului. Pentru stingerea incendiului, au intervenit patru echipaje cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat eventualelor victime.

La momentul anunțării incendiul se manifesta pe aproximativ 400 mp. Din cauza materialelor combustibile flăcările s-au extins cuprinzând hala gaterelor în care se prelucra lemnul și instalațiile aferente. La momentul trimiterii buletinului informativ ora (08.20) incendiul era localizat, fiind afectată o suprafață totală de aproximativ 1800 mp. Se lucrează pentru stingerea ultimelor focare. Din fericire nu au fost victime.

Militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „General Magheru” al județului Vâlcea au finalizat în jurul orei 11 stingerea incendiului produs în această dimineaţă la fabrica de cherestea din comuna Păuşeşti Otăsău.

După aproape cinci ore de la anunţare, pompierii militari împreună cu SVSU Horezu au reuşit să salveze mai bine de jumătate din întregul ansamblu de producţie cherestea al societăţii precum şi depozitul de material lemnos exterior. Au fost scăpate din calea flăcărilor o hală de producţie în suprafaţă de circa 2500 mp. cu instalaţiile aferente. Din păcate, au ars şi s-au degradat: trei instalaţii de debitare, trei linii de prelucrare a cherestelei, ferestrele din termopan şi instalaţia efectrică aferentă precum şi tabloul de comandă. Din fericire nu au fost victime.

Cauza incendiului este în curs de stabilire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.