Pompierii au salvat cu mâinile goale viața unui tânăr grav rănit în urma unui accident rutier

Luni, 12 Decembrie 2016Hunedoara

Pompierii au salvat cu mainile goale viata unui tanar grav ranit in urma unui accident rutier | imaginea 1 În dimineața zilei de joi, 8 decembrie a.c., 5 pompieri ai Detașamentului Petroșani se aflau într-un autoturism în drum spre serviciu, pe DN 66 A. La un moment dat, la marginea localității Vulcan au zărit un autoturism ieșit în decor și au oprit imediat să vadă ce s-a întâmplat și dacă există persoane rănite în autovehicul.

În timp ce unul dintre pompieri apela numărul de urgență 112, pentru a anunța accidentul și a cere ajutor, ceilalți 4 au început stabilizarea șoferului, de 18 ani, care se afla încarcerat în autoturismul grav avariat.

Cei 5, cpt. Cristian Baleia, plt.maj. Nicolae Paliță, plt.maj. Arthur Schneider, plt.maj. Laurențiu Istrate și paramedic Valentin Anicăi știau ce efecte poate avea gerul de – 16 grade Celsius asupra unui trup rănit astfel că imediat l-au învelit în folia aflată în trusa de prim ajutor a mașinii și în pături. De asemenea s-au asigurat că rănitul încarcerat are căile aeriene eliberate și respiră.

În cel mai scurt timp au sosit la locul accidentului echipajele de descarcerare și prim ajutor ale Detașamentului de Pompieri Petroșani care au scos rănitul din autoturism cu ajutorul echipamentelor specifice și l-au transportat la UPU Petroșani. Aici, tânărul aflat în stare de inconștiență și-a revenit și a fost supus investigațiilor medicale amanunțite.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean a reacționat imediat la aflarea veștii și a decis ca pentru gestul lor nobil de solidaritate și responsabilitate, pompierii, să fie recompensați.

Pompierii au salvat cu mainile goale viata unui tanar grav ranit in urma unui accident rutier | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.