Un pompier a uimit o lume întreagă: a resuscitat, la propriu, un cățel

Luni, 12 Decembrie 2016Argeș
Sursa Foto: ISU Argeș

Un pompier a uimit o lume intreaga  a resuscitat  la propriu  un catel | imaginea 1 Vineri, 9 decembrie a.c., pompierii militari argeșeni au intervenit la stingerea unui incendiu manifestat la un apartament din cartierul Războieni. În momentul sosirii echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Pompierii militari au acționat simultan pentru evacuarea locatarilor din bloc, dar și pentru lichidarea incendiului. A fost salvat proprietarul, care era inconștient, cu intoxicație severă și predat echipajului SMURD de terapie intensivă mobilă.

Totodată, pompierii argeșeni, au evacuat, din apartamentul inundat cu fum, un cățel inconștient. Fără să stea pe gânduri, plutonierul major Costache Mugurel a resuscitat cățelul, făcându-i, inițial, respirație gură la gură și masaj cardiac extern, până când, un alt pompier paramedic l-a ajutat cu o mască de oxigen. După câteva minute, cățelul și-a revenit și a fost transportat, de un echipaj al pompierilor, la o clinică veterinară.

Costache Mugurel a uimit, prin gestul său, o lume întreagă. Decizia sa, ca la finalul unei misiuni de stingere să readucă la viață un micuț patruped intoxicat cu fum, a impresionat milioane de semeni.

Pentru gestul său, comanda inspectoratului general i-a înmânat emblema de onoare, în semn de prețuire și recunoaștere a devotamentului cu care Mugurel prețuiește viața.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.