4.600 de pompieri au intervenit în sprijinul semenilor afectați de ninsoare și viscol

Vineri, 06 Ianuarie 2017București

4 600 de pompieri au intervenit in sprijinul semenilor afectati de ninsoare si viscol | imaginea 1 Misiunile pompierilor în județele afectate de ninsori vor continua și pe timpul nopții, iar eforturile salvatorilor rămân concentrate pe salvarea vieții și înlăturarea urmărilor fenomenelor meteorologice produse.

În condiţiile ninsorilor viscolite din ultimele ore, peste 4.600 pompieri cu aproximativ 2.900 utilaje și mijloace tehnice au desfășurat misiuni în sprijinul populației și autorităților locale, în urma cărora peste 500 de persoane au fost salvate.

La acest moment Autostrada A2 și 54 sectoare de drum naționale rămân preventiv închise circulației, măsură dispusă pentru evitarea blocajelor sau înregistrarea situațiilor de urgență pentru participanții la trafic.

De asemenea, toate drumurile naționale de pe raza județelor Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila și Tulcea rămân închise.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, la nivel național s-au înregistrat avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectate 252 de localități În tot cursul zilei, echipajele specializate au desfășurat activități în teren pentru remedierea situațiilor apărute, misiuni care vor continua până la reconectarea tuturor abonaților.

Misiunile pompierilor salvatori vor continua pe toată durata nopții, fiind prioritare cele destinate salvării persoanelor, acordării asistenței medicale de urgență și sprijinului autorităților administrației publice locale. Astfel, militarii vor participa la acțiuni pentru deschiderea succesivă a drumurilor blocate de viscol, refacerea utilităților publice afectate și salvarea persoanelor fără adăpost.

Având în vedere menținerea avertizărilor de vremea rea și pentru perioada următoare, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate să nu pornească la drum pe timpul nopții, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să respecte indicațiile autorităților.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în cursul zilei de astăzi, vineri, 6 ianuarie a.c., tehnica dislocată inițial a fost suplimentată cu încă 8 autofreze de zăpadă multifuncționale pentru intervenția în zonele greu accesibile din județele afectate de fenomenele meteo periculoase.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.