Cabană în flăcări

Marți, 10 Ianuarie 2017Bihor

Cabana in flacari | imaginea 1 În dimineața zilei de marți, 10 ianuarie a.c., în jurul orei 06.15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Pietroasa.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate operativ echipajele Staţiei de Pompieri Ștei, care, după efectuarea recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent la acoperişul casei, flăcările înalte de peste patru, cinci metri, ameninţând să se propage la întreaga locuință.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pe care le-au realimentat cu apă din Crișul Pietros, aflat în apropiere, misiunea desfășurându-se în condiții dificile, la o temperatură de aproximativ -18 grade Celsius.

Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 09.25, echipajele acţionând în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 09.40. În urma producerii incendiului au ars tavanul mansardei şi învelitoarea de țiglă a acoperișului pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi și s-au degradat bunurile aflate în mansardă.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coșul de fum deteriorat.

Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor, salvând încăperile de la demisol și de la parterul locuinței. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.