Coșurile de fum - cauză de incendii

Marți, 10 Ianuarie 2017Caraș-Severin

Cosurile de fum   cauza de incendii | imaginea 1 Luni, 9 ianuarie a.c., pompierii subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic ”al judeţului Caraş-Severin au intervenit la mai multe solicitări privind incendii provocate de coşurile de fum necurăţate sau neprotejate termic corespunzător.

Incendiul din satul Măru, comuna Zăvoi, izbucnit la un imobil din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile, s-a extins rapid şi la acoperişul anexelor imobilului vecin, afectând o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Incendiul, care prezenta risc mare de extindere la întregul imobil, a fost lichidat de pompierii Detaşamentului Caransebeş şi voluntari de la SVSU Zăvoi şi de la SVSU Oţelu Roşu .

Apeluri privind incendii la coşurile de fum au fost primite şi de la Moldova Nouă şi Bozovici, dar din fericire în cazul celor două evenimente s-a realizat lichidarea acestora de către echipajele de pompieri înainte de a se produce pagube materiale semnificative.

Un alt incendiu, izbucnit în comuna Sacu, a afectat acoperişul unei locuinţe pe o suprafaţă de aproximativ 5 mp în jurul coşului de fum, dar a fost localizat în scurt timp de SVSU Sacu, împiedicându-se astfel propagarea acestuia. Pentru lichidarea completă au acţionat şi forţele Detaşamentului de Pompieri Caransebeş.

Intervenţiile continuă şi astăzi. În această dimineaţă, am intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă din Reşiţa. Incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajare mare de fum din cauza cantităţii mare de materiale combustibile care se aflau în anexa respectivă. În incendiu au ars mai multe utilaje şi aparate de prelucrare a lemnului, precum şi 7 m cubi de scândură. Intervenţia promptă a pompierilor Detaşamentului Reşiţa a împiedicat extinderea incendiului la imobilele şi anexele vecine.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.