Incendiu la o fermă de animale

Marți, 10 Ianuarie 2017Suceava

Incendiu la o ferma de animale | imaginea 1 Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, au intervenit marți, 10 ianuarie a.c., ora 9.16, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni, cu patru autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o fermă de animale din comuna Dumbrăveni.

La faţa locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

La sosirea echipajelor, ardeau astereala şi podul clădirii, existând pericolul de propagare la întreaga fermă, cu o suprafaţă de aproximativ 900 de metri pătraţi, şi în interiorul căreia se aflau animale, utilaje şi alte bunuri.

Pompierii au acţionat pentru localizarea flăcărilor şi, concomitent, au evacuat şi salvat 33 de bovine, 10 porci, o capră, un tractor şi alte bunuri.

Incendiul a fost lichidat la ora 11:20 şi au ars aproximativ 250 de metri pătraţi din astereala de lemn a fermei. S-au degradat tabla de pe acoperiş şi structura din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile (furaje) faţă de mijlocul de încălzire (sobă fără acumulare de căldură).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul fermei, cu animalele şi bunurile din interior.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.