Persoană dispărută în apele Crișului Repede

Miercuri, 11 Ianuarie 2017Bihor

Persoana disparuta in apele Crisului Repede | imaginea 1 Miercuri, 11 ianuarie a.c., în jurul orei 12:50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin Sistemul Unic de Urgenţă 112, cu privire la faptul că o persoană a fost văzută în apele Crișului Repede, în zona străzii Libertății din Oradea, apelantul precizând că aceasta a dispărut sub gheață după câteva momente.

La locul indicat, au fost mobilizate două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea cu o autospecială de descarcerare grea și un autocamion de intervenție, echipajul de pompieri militari scafandri și echipajul de prim ajutor calificat, ambele din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

Pompierii militari au acționat atât cu targa de salvare, deplasându-se cu ajutorul acesteia pe porțiunile înghețate ale râului, cât și cu barca, acolo unde accesul cu aceasta a fost posibil, spărgând cu căngile gheața, care în unele locuri măsura și 20 de centimetri. De asemenea, au fost dispuse echipaje pe o porțiune de aproximativ 200 de metri în aval de locul în care s-a produs evenimentul, pentru cercetarea zonelor în care trupul persoanei ar fi putut fi purtat de curent, pe sub gheață.

Operațiunea de căutare, coordonată de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sistată în jurul orei 14.35, urmând a fi reluată în momentul în care condițiile de desfășurare a misiunii de căutare vor permite acest lucru.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.