Pompierii au salvat două lebede de pe un lac înghețat

Vineri, 13 Ianuarie 2017Hunedoara

Pompierii au salvat doua lebede de pe un lac inghetat | imaginea 1 În dimineața zilei de joi, 12 ianuarie a.c., pompierii deveni au intervenit la o salvare mai puțin obișnuită, a unor lebede de pe o baltă înghețată, de la periferia Devei. Un iubitor de animale, care a avut grijă și a hrănit lebedele de pe lac, încă din toamnă, a sesizat faptul că grațioasele păsări sunt afectate de ger și în pericol să fie atacate de vulpile care ajung la ele pe gheață.

În cel mai scurt timp s-a deplasat la locul indicat un echipaj de pompieri al Detașamentului din Deva cu o autospecială și o barcă și a desfășurat un dispozitiv de salvare.

Misiunea de salvare a lebedelor nu a fost lipsită de pericole deoarece gheața, pe care au înaintat pompierii, era destul de fragilă o parte din drum, până la păsările aflate în primejdie, salvatorii parcurgându-l în barcă. Lebedele s-au lăsat prinse destul de greu, însă până la urma au fost aduse în siguranță la mal.

Cele 2 lebede salvate de pe lacul înghețat vor fi găzduite de o asociație de protecție a animalelor din Deva urmând, ca după ce vremea se va mai îmbuna, să fie eliberate în mediul loc natural.

Galerie imagini