Pompierii au salvat două lebede de pe un lac înghețat

Vineri, 13 Ianuarie 2017Hunedoara

Pompierii au salvat doua lebede de pe un lac inghetat | imaginea 1 În dimineața zilei de joi, 12 ianuarie a.c., pompierii deveni au intervenit la o salvare mai puțin obișnuită, a unor lebede de pe o baltă înghețată, de la periferia Devei. Un iubitor de animale, care a avut grijă și a hrănit lebedele de pe lac, încă din toamnă, a sesizat faptul că grațioasele păsări sunt afectate de ger și în pericol să fie atacate de vulpile care ajung la ele pe gheață.

În cel mai scurt timp s-a deplasat la locul indicat un echipaj de pompieri al Detașamentului din Deva cu o autospecială și o barcă și a desfășurat un dispozitiv de salvare.

Misiunea de salvare a lebedelor nu a fost lipsită de pericole deoarece gheața, pe care au înaintat pompierii, era destul de fragilă o parte din drum, până la păsările aflate în primejdie, salvatorii parcurgându-l în barcă. Lebedele s-au lăsat prinse destul de greu, însă până la urma au fost aduse în siguranță la mal.

Cele 2 lebede salvate de pe lacul înghețat vor fi găzduite de o asociație de protecție a animalelor din Deva urmând, ca după ce vremea se va mai îmbuna, să fie eliberate în mediul loc natural.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.