Pompierii și salvamontiștii solidari cu oamenii din Vadu Dobrii izolați de nămeți în Munții Poiana Ruscă

Marți, 17 Ianuarie 2017Hunedoara

Pompierii si salvamontistii solidari cu oamenii din Vadu Dobrii izolati de nameti in Muntii Poiana Rusca | imaginea 1 Deși cei 10 oameni care locuiesc în satul hunedorean Vadu Dobrii, izolat de ninsoarea căzută în ultima săptămână, nu au solicitat ajutor de urgență, pompierii și salvamontiștii hunedoreni au organizat, vineri, 13 ianuarie a.c., o acține de verificare a stării de sănătate a oamenilor și de distribuire de ajutoare.

Echipa, alcătuită din 5 pompieri și 2 salvamontiști, a înainat prin zăpada de peste o jumătate de metru, cu ajutorul a două șenilate aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Serviciului Salvamont Hunedoara.

Pompierii și salvamontiștii sunt echipați și cu o trusă medicală cu ajutorul căreia au verificat tensiunea, glicemia și ritmul cardiac al oamenilor. Pe lângă ajutor medical echipajul mixt oferă și peste 200 de pâini achiziționate de Asociația pompierilor „Salvatorii Hunedoreni” și de Primăria Comunei Bunila.

Pompierii și salvamontiștii erau pregătiți chiar să transporte, cu ajutorul șenilatelor, persoane cu diferite afecțiuni medicale, dacă situația impunea acest lucru

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.