Bombă de aviație de 250 kg, asanată de pirotehniști

Marți, 14 Februarie 2017Giurgiu

Bomba de aviatie de 250 kg  asanata de pirotehnisti | imaginea 1 Bombă de aviație, de aproximativ 250 de kg, asanată în condiții de siguranță de către pirotehniștii IGSU. Întreaga situație se află sub monitorizarea Centrului Național pentru Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

În dimineața zilei de luni, 13 februarie a.c., în jurul orei 08.00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al județului Giurgiu a intervenit pentru identificarea unei bombe de aviație descoperite, pe malul Dunării, în zona șantierului naval din Giurgiu. În sprijinul acestora a fost trimisă și o echipă de salvatori pirotehniști din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

Prezența elementului de muniție a fost semnalată în Dispeceratul ISU Giurgiu de către angajații șantierului care desfășurau săpături în zonă. Echipa specializată de pirotehniști sosită la fața locului a constatat că este vorba de o bombă de aviație, cu o greutate aproximativă de 250 kg, care are proveniență din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

Întrucât elementul de muniție se afla la o distanță de aproximativ 500 m față de cele mai apropiate locuințe s-a luat măsura preventivă de evacuare a peste 700 de persoane aflate în proximitate.

Imediat după sosirea la locul evenimentului a echipei din cadrul USISU Ciolpani, s-a luat decizia ridicării muniției și transportării acesteia în poligonul neamenajat Bălănoaia, pentru a putea fi distrusă controlat.

Totodată, specialiștii IGSU au verificat zona unde a fost descoperită muniția, fără a fi identificate alte astfel de elemente care să pună în pericol siguranța localnicilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.