În luptă cu zăpoarele

Miercuri, 08 Februarie 2017Maramureș

In lupta cu zapoarele | imaginea 1 Pompierii militari maramureșeni au intervenit și sâmbătă, 4 februarie a.c., în sprijinul comunităților amenințate de topirea zăpezilor și creșterea nivelului apelor.

Personalul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, alături de reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență a acționat, sub coordonarea lui Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș și a col. Mureșan Ioan-Daniel, inspector șef al I.S.U. Maramureș, pentru deblocarea drumului de acces către mai multe gospodării de pe Valea Vaserului. 70 de persoane au rămas izolate în zonă, din cauza zăpoarelor de gheață care au acoperit drumul pe o distanță de circa 6 kilometri. Acestea au afectat și 6 gospodării.

La intervenție au participat și reprezentanți ai Serviciului de Gospodărire a apelor, precum și personalul Serviciului Salvamont din Borșa și Vișeu de Sus. Împreună cu autoritățile locale, pompierii organizează și un transport de alimente de strictă necesitate.

In lupta cu zapoarele | imaginea 2 Pompierii militari maramureșeni au efectuat 13 intervenții în județ. În jurul orei 11.30, echipa pirotehnică a I.S.U. Maramureș a inițiat o explozie controlată, menită să distrugă podul de gheață format pe râul Iza, pe raza localității Oncești. Zăporul, în lungime de circa 7 kilometri, cu o lățime medie de aproximativ 30 de metri a rezistat, iar pompierii aflați la fața locului, coordonați de către col. Sîrb Ioan-Ioniță, prim adjunct al inspectorului șef, efectuează acum o misiune de recunoaștere, în aval, pentru identificarea unei zone potrivite pentru o nouă detonare.

Pompierii militari ai Punctului de lucru Șomcuta Mare au decolmatat un podeț peste pârâul Bârsău, pe raza localității Buciumi, pentru a evita inundarea Drumului European 58.

Personalul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare a acționat în municipiu la evacuarea apei- provenită din scurgeri de pe versanți și topirea zăpezii- din subsoluri și anexe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.