Incendiu violent la o locuință

Luni, 27 Februarie 2017Teleorman

Incendiu violent la o locuinta | imaginea 1 În dimineața zilei de joi, 16 februarie a.c., la ora 07.22, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o locuință din localitatea Botoroaga.

Ajunse la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, echipajele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la acoperișul locuinței, pe o suprafață de cca. 80 mp, existând riscul distrugerii întregului imobil.

Incendiul a fost localizat în mai puțin de 5 minute, astfel încât acesta să nu se propage la bunurile materiale din apropiere, iar forțele de intervenție au fost suplimentate cu un echipaj și o autospecială de lucru cu apă și spumă. Intervenția a fost îngreunată din cauza lipsei surselor de alimentare cu apă și a faptului că în interiorul podului casei de locuit se afla depozitată o cantitate mare de material lemnos (uși, ferestre și scândură).

Au ars ori au fost distruse de foc astereala din lemn a acoperișului învelită cu tablă, pe o suprafață de cca. 80 mp, tavanul casei, realizat din rigips, pe o suprafață de aproape 80 mp, mai multe elemente de mobilier, un geam termopan și 1 m3 de material lemnos.

Incendiu violent la o locuinta | imaginea 2 Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei, reprezentând restul casei de locuit, anexele și mai multe bunuri de uz gospodăresc.

Pe timpul intervenției proprietara, Victoria C., a suferit un atac de panică, motiv pentru care paramedicii SMURD Videle i-au acordat primul ajutor. Din fericire, nu s-a impus transportarea acesteia la spital.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit, produs la un cablu electric defect aflat în podul locuinței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.