Pompierii călărăşeni, din nou în sprijinul unui echipaj ucrainean

Miercuri, 08 Februarie 2017Călărași

Pompierii calaraseni  din nou in sprijinul unui echipaj ucrainean | imaginea 1 Pompierii călărăşeni au venit din nou în sprijinul unui echipaj ucrainean îmbarcat pe o navă autopropulsată slovacă blocată între gheţuri pe braţul Bala, la km 9, în dreptul localităţii Unirea

Patru pompierii militari călărăşeni au transportat carburant şi o motopompă pentru echipajul navei slovace rămas fără combustibil pentru funcţionarea ambarcaţiunii

sâmbătă, 4februarie a.c., începând cu ora 13.10, un echipaj format din patru pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au folosit mai multe mijloace de transport pentru a duce provizii de carburant şi o motopompă de mici dimensiuni, lucruri atât de necesare marinarilor blocaţi în gheaţă pe Braţul Bala, la km 9.

Iniţial, la sediul unităţii, agenţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren proviziile de carburant, pe care le-au descărcat. Ulterior pompierii călărăşeni le-au pus într-o autospecială de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea.

De aici pompierii militari cu sprijinul a trei localnici au descărcat bidoanele de combustibil şi o motopompă şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa groasă formată deasupra braţului Borcea.

Pompierii calaraseni  din nou in sprijinul unui echipaj ucrainean | imaginea 2 După ce au ajuns pe terenul din baltă, în aproximativ 40 de minute, localnici i-au ajutat pe pompierii militari şi au transportat cu un atelaj hipo proviziile şi motopompa aproximativ 4 kilometri până la malul stâng al braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor.

Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 50 de minute pompierii au ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocată în gheaţă aproape de pe malul drept al Braţului Bala, la circa un kilometru de gura Dunării. La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără carburant şi care aveau neapărată nevoie de o motopompă pentru evacuarea apei dintr-un container.

Trebuie menţionat că în urmă cu aproximativ cinci zile pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi au transportat provizii de alimente şi apă membrilor echipajului navei blocate. În jurul orei 18.30 misiunea s-a încheiat cu succes, pompierii întorcându-se la bază pe acelaşi itinerar.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.