Pompierii militari au salvat un echipaj ucrainean

Miercuri, 08 Februarie 2017Călărași

Pompierii militari au salvat un echipaj ucrainean | imaginea 1 Pompierii călărăşeni au venit în sprijinul unui echipaj ucrainean îmbarcat pe o navă autopropulsată slovenă blocată între gheţuri pe braţul Bala, la km 9, în dreptul localităţii Unirea.

Trei pompierii militari călărăşeni au transportat 200 de litri de apă şi circa 300 kg de alimente pentru echipajul navei slovace rămas fără provizii de mai multe zile

Joi, 2 februarie a.c., începând cu ora 11.00, un echipaj format din trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au folosit mai multe mijloace de transport pentru a duce proviziile atât de necesare marinarilor blocaţi în gheaţă pe Braţul Bala la km 9.

Iniţial, la sediul unităţii agenţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren proviziile pe care le-au descărcat. Ulterior pompierii călărăşeni le-au pus în două autospeciale de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea.

Pompierii militari au salvat un echipaj ucrainean | imaginea 2 De aici pompierii militari cu sprijinul a patru localnici au descărcat proviziile şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa gtroasă formată deasupra braţului Borcea. După ce au ajuns în baltă, în aproximativ 20 de minute, localnici i-au ajutat pe pompieri şi au transportat cu un atelaj hipo alimentele şi apa aproximativ 4 kilometri până la malul braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor.

Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 45 de minute am ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocate în gheaţă. La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără provizii de câteva zile. Trebuie menţionat că ultimele lor provizii au fost aduse la navă în urmă cu aproximativ două săptămâni tot de către pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi cu sprijinul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie.

În jurul orei 15.00 misiunea s-a încheiat cu succes, membrii echipajului fiind mai mult decât încântaţi la momentul în care am ajuns la ei şi am descărcat proviziile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.