Zăpoarele dau bătăi de cap pompierilor

Miercuri, 08 Februarie 2017Cluj

Zapoarele dau batai de cap pompierilor | imaginea 1 În urma creşterii cotelor râurilor din judeţul Cluj, în perioada 04-06 februarie 2017, echipajele ISU Cluj au intervenit pentru evacuarea apei din 8 gospodării inundate pe cursul râului Someş, în zona Dej Triaj, Urişor şi Manăşturel.

Totodată, în aceeaşi perioadă, în vederea luării măsurilor necesare pentru limitarea pagubelor şi protejării gospodăriilor populaţiei de revărsarea apelor, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj au desfăşurat activităţi de monitorizare a cursurilor răurilor Someş şi Arieş.

În urma constatărilor din teren, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru distrugerea zăpoarelor de gheaţă, în scopul degajării podurilor de gheaţă formate. Astfel, au fost executate două detonări pe cursul râului Arieş în zona comunei Mihai Viteazu şi o detonare pe cursul râului Someş în zona Dej Triaj.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.